Cheese cake με φράουλες

cheese cake

Ένα ανοιξιάτικο γλυκό γεμάτο άρωμα φράουλας .Αν θέλετε και χωρίς γλουτένη (gluten free)

Χρόνος προετοιμασίας   30′

Χρόνος  ψυγείου    3 ώρες

βαθμός δυσκολίας     +

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive τριμμένα
  • 4  κ.σ βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι το χυμό
  • ξύσμα 1 λεμόνι-1 βανίλια
  • 1 1/2 κούπα γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε  τα μπισκότα με το  βούτυρο καλά μέχρι το μείγμα να είναι σαν υγρή  άμμος.Βάζετε το μείγμα  σε ένα 26 εκ. βουτυρωμένο σκεύος ,το  πατάτε καλά με το χέρι σας και το  ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15′.Το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη 2-3′ να γίνει αφράτο το τυρί και να λιώσει η ζάχαρη.Μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ,τη βανίλια,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.Συνεχίζετε  το χτύπημα μέχρι να στέκεται το μείγμα.
  3. Βάζετε πάνω στα μπισκότα το μείγμα τυριού -κρέμας και το αφήνετε στο ψυγείο 30′.
  4. Μετά ρίχνετε από πάνω το γλυκό ή τη μαρμελάδα φράουλα  και το αφήνετε στο ψυγείο 2 ώρες.

Αν τα μπισκότα ,το τυρί κρέμα ,η κρέμα γάλακτος , η βανίλια και η μαρμελάδα είναι χωρίς γλουτένη (gluten free) τότε το γλυκό μας γίνεται κατάλληλο για ανθρώπους με κοιλιοκάκη.

Γλυκό φράουλα

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις φράουλες , τις κόβουμε φέτες και τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.Τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και τις βράζουμε 30′ περίπου να δέσει το σιρόπι .Ενδιάμεσα ψαφρίζουμε. Αν αλέσουμε το γλυκό έχουμε μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα.
  2. Βάζουμε το γλυκό  ή τη μαρμελάδα σε  αποστειρωμένα βάζα.

Αποστείρωση βάζων

Πλένουμε καλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα τα βάζα και τα καπάκια.Τα βάζουμε ανάποδα μέσα στο φούρνο σε καθαρή πετσέτα (βάζα και καπάκια) και τα αφήνουμε στους 100 βαθμούς 15′.

Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με το καυτό γλυκό ή μαρμελάδα ,κλείνουμε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε.Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.