Μακαρονοσαλάτα

makaronosalata 006

 

Η μακαρονοσαλάτα  αυτή είναι πολύ εύκολη και πετυχαίνει πάντα.Είναι χωρίς γλουτένη και είναι πεντανόστιμη.

Χρόνος προετοιμασίας 45 ‘

Χρόνος ψυγείου  2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια βίδες ή πένες χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 500 γρ. λαχανικά κατεψυγμένα διάφορα
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. μαγιονέζα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 300 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 300 γρ. guda και regato χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 70 γρ. μουστάρδα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  1. Εκτέλεση
  2. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε κρύο νερό και τα βράζουμε .Προσοχή να μη λιώσουν.Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε κρύο νερό.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente .
  4. Κόβουμε τα αλλαντικά κομματάκια και τρίβουμε ή κόβουμε σε κυβάκια την guda και το regato.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατώνουμε γιαούρτι με μαγιονέζα και μουστάρδα και εκεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κρύα.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.