Κεκάκια με σπιτική nutella

kekakia nutella

Πολύ εύκολα κεκάκια ,γεμιστά  με μαρμελάδα φράουλα και βερίκοκο.

Σπιτική nutella

Χρόνος προετοιμασίας  10′

Βαθμός δυσκολίας   +

Υλικά

  • 1 κούπα φουντούκια ψημένα
  • 1  κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 /2 κούπα κακάο (παρά ένα δάχτυλο)
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν αλοιφή περίπου 10′.Το μείγμα όταν είναι έτοιμο είναι πολύ ζεστό.
  2. Το βάζετε  σε ένα βαζάκι και το χρησιμοποιείτε  όπως και την έτοιμη nutella.

Αν χρησιμοποιήσετε  κακάο  χωρίς γλουτένη (gluten free)  έχετε μια πολύ νόστιμη και σπιτική nutella χωρίς γλουτένη (gluten free).

Κεκάκια

Χρόνος προετοιμασίας  10′

Χρόνος ψησίματος   20′

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 250 γρ. nutella ( σπιτική ή έτοιμη )
  • 2 αυγά μεγάλα ή 3 μεσαία
  • 2 σ.κ καστανή ζάχαρη(αν χρησιμοποιήσετε  σπιτική)
  • 10 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοφτές
  • 1 κ.σ λικέρ ή κονιάκ
  • 3 κ.σ μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κ.σ μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη nutella με τα αυγά για 2′.
  2. Μετά βάζετε κουταλιά κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάτε  για 2′.
  3. Τέλος βάζετε το λικέρ και μοιράζετε το μείγμα σε μια φόρμα με 12 υποδοχές για ατομικά κέικ.Αν χρησιμοποιήσετε  χάρτινες θήκες ή θήκες σιλικόνης δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα.
  4. Ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο 20′.
  5. Όταν κρυώσουν τα κόβετε στη μέση και τα αλείφετε  τα μισά με μαρμελάδα φράουλα και τα μισά με μαρμελάδα βερίκοκο.

Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι  χωρίς γλουτένη (gluten free) τα κεκάκια είναι  χωρίς γλουτένη (gluten free)