Τσουρεκάκια χωρίς γλουτένη

tsoyrekakia kekakia

 

Τσουρεκάκια σαν cup cakes ,αφράτα και γεμάτα αρώματα από κακουλέ, μαχλέπι ,μαστίχα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Χρόνος προετοιμασίας 20′

Χρόνος ψησίματος  30′

Βαθμός δυσκολίας   +++

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 10 gr. (1 φακελάκι) μαγιά χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 250 γρ. γάλα  -1 κούπα
  • 200 γρ. ζάχαρη  -1 κούπα
  • 2 αυγά
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο και  μαργαρίνη(ή μόνο μαργαρίνη)
  • 1/2 κ.γ μαχλέπι αλεσμένο
  • 1/2 κ.γ κακουλέ αλεσμένο
  • 1/4 κ.γ μαστίχα τριμμένη μαζί με ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ 3/4 της κούπας χλιαρό (37 βαθμοί) γάλα  μαζί  με τη μαγιά ,1 κ.σ ζάχαρη και 4 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε.Τα αφήνουμε 30′ σκεπασμένα με πετσέτα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν .
  2. Ζεσταίνουμε το 1/4  της κούπας γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει  και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό (37 βαθμοί).Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη ,τα μυρωδικά ,τα αυγά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα καλά και εν συνεχεία βάζουμε τη φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά.Το μείγμα θα είναι μαλακό και θα κολλάει.Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Το πατάμε να ξεφουσκώσει και κάνουμε 12-14 ατομικά τσουρεκάκια και τα βάζουμε σε ταψί με υποδοχές για cup cakes .Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα σκεπασμένα και μετά τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό .
  4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.

Καλό είναι τα μυρωδικά να τα αλέσουμε μόνοι μας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι  χωρίς γλουτένη (gluten free).