Trifle μήλου

trifle milou

Ένα γλυκό που γίνεται με εύκολα υλικά ,που είναι πολύ ελαφρύ και εύγευστο .

Χρόνος προετοιμασίας  40′

Χρόνος παγώματος   2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 2 κρέμες στιγμής βανίλια
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 1 μικρό παντεσπάνι κομμένο στη μέση ή σαβαγιάρ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε σε φέτες και τα βάζουμε να βράσουν με την ζάχαρη και 3 κ.σ νερό μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Όταν κρυώσουν ρίχνουμε κανέλα,τα καρύδια  και αν θέλουμε λίγο λικέρ ή κονιάκ.Θέλουμε να υπάρχει   ζουμάκι στα μήλα  για να ρουφήξουν το παντεσπάνι ή τα σαβαγιάρ.
  3. Χτυπάμε  τις κρέμες στιγμής  με το ζαχαρούχο  και  νερό  2 φορές το κουτί  από το ζαχαρούχο για 5′.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη σε σαντιγί.
  5. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ  βάζουμε κάτω το μισό παντεσπάνι ή τα σαβαγιάρ ,μετά το μείγμα των μήλων ,από πάνω την κρέμα και τέλος βάζουμε την σαντιγί σε ροζέτες και ρίχνουμε και καρύδι αν θέλουμε  για στόλισμα.

Έτσι το γλυκό μας έχει αρκετή κρέμα και πιο λίγο παντεσπάνι.

Μπορούμε όμως αν θέλουμε να βάλουμε την μισή ποσότητα με τα μήλα και την κρέμα  και την συνέχεια να βάλουμε το άλλο μισό παντεσπάνι τα υπόλοιπα μήλα και την άλλη μισή κρέμα και μετά την σαντιγί.

Αν θέλουμε το γλυκό μας να γίνει χωρίς γλουτένη ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κρέμες στιγμής χωρίς γλουτένη ή να κάνουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής .