Chocolate soft cookies

100_7544

Εξαιρετικά cookies σοκολάτας με κομμάτια κουβερτούρας και άσπρης σοκολάτας που λιώνουν ηδονικά στο στόμα σου. Τα συγκεκριμένα είναι χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας 20′

Χρόνος ψησίματος  12′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 225 γρ. κουβερτούρα  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ baking powder  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  •  50 γρ. κουβερτούρα κομματάκια  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 100 γρ. άσπρη κουβερτούρα  κομματάκια χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τα 225 γρ. κουβερτούρας με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 5′ στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
  3. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι το αλεύρι ,το baking powder ,το αλάτι και τη βανίλια.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια από τις δύο κουβερτούρες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 1,5 ώρα.
  6. Μετά κάνουμε δύο ρολά από τη ζύμη περίπου 4 εκ.πάχος, τα βάζουμε σε μεμβράνη και τα κλείνουμε σαν καραμέλα σφιχτά.
  7. Αφήνουμε τα ρολά να παγώσουν 30 ‘ στην κατάψυξη και τα κόβουμε φέτες 1 εκ.
  8. Τα βάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 12′.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί καλά και μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
  10. Μπορούμε να τα αφήσουμε στη κατάψυξη 1 μήνα.