Εξαιρετικά cookies σοκολάτας με κομμάτια κουβερτούρας και άσπρης σοκολάτας που λιώνουν ηδονικά στο στόμα σου. Τα συγκεκριμένα είναι χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας 20′
Χρόνος ψησίματος 12′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 225 γρ. κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κ.σ γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 50 γρ. κουβερτούρα κομματάκια χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 100 γρ. άσπρη κουβερτούρα κομματάκια χωρίς γλουτένη (gluten free)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τα 225 γρ. κουβερτούρας με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 5′ στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι το αλεύρι ,το baking powder ,το αλάτι και τη βανίλια.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια από τις δύο κουβερτούρες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 1,5 ώρα.
- Μετά κάνουμε δύο ρολά από τη ζύμη περίπου 4 εκ.πάχος, τα βάζουμε σε μεμβράνη και τα κλείνουμε σαν καραμέλα σφιχτά.
- Αφήνουμε τα ρολά να παγώσουν 30 ‘ στην κατάψυξη και τα κόβουμε φέτες 1 εκ.
- Τα βάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 12′.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί καλά και μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
- Μπορούμε να τα αφήσουμε στη κατάψυξη 1 μήνα.