Μία εκπληκτικά νόστιμη τούρτα με έντονη γεύση καφέ και βελούδινη κρέμα μόκα.
Χρόνος προετοιμασίας 60′
Χρόνος ψησίματος 35′
Βαθμός δυσκολίας ++
Υλικά
- 1 παντεσπάνι σοκολατένιο στα τρία κομμένο
- 1 μόρφατ κουτί κρύο
- 1 ζαχαρούχο κρύο
- 1 τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
- 1/2 κούπα καφέ φίλτρου δυνατό ή εσπρέσο
- 3 κ.γ στιγμιαίο καφέ
- 1/2 κούπα γάλα +1 εσπρέσο
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 1 χούφτα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
- σιρόπι σοκολάτας για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Κάνουμε από την προηγούμενη μέρα το παντεσπάνι όπως στις βασικές συνταγές και την επόμενη μέρα το κόβουμε στα τρία.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας το μόρφατ 6′ να αφρατέψει .Μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα , το κρύο ζαχαρούχο και τέλος προσθέτουμε τον εσπρέσο ή τον καφέ φίλτρου που έχουμε διαλύσει μέσα τον στιγμιαίο καφέ.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο 1 ώρα να κρυώσει καλά.
- Μετά βάζουμε μια φέτα από το παντεσπάνι και το βρέχουμε με το γάλα με τον εσπρέσο και την ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας.Κάνουμε το ίδιο με τα επόμενα 2 κομμάτια από το παντεσπάνι και την κρέμα.
- Από πάνω στολίζουμε με ροζέτες από την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε σε γραμμές το σιρόπι σοκολάτας.
Σιρόπι σοκολάτας
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα κακάο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Βάζουμε το νερό ,την ζάχαρη ,την βανίλια και το αλάτι να βράσουν και μετά προσθέτουμε το κακάο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε μπουκάλι πλαστικό με στόμιο για να μπορούμε να το ρίχνουμε εύκολα πάνω από τα γλυκά μας.
Η τούρτα μας γίνεται και χωρίς γλουτένη όπως και το σιρόπι σοκολάτας αρκεί να προσέξουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε καφέ εσπρέσο