Τούρτα μόκα

tourta moka

 

Μία εκπληκτικά νόστιμη τούρτα με έντονη γεύση καφέ και βελούδινη κρέμα μόκα.

Χρόνος προετοιμασίας 60′

Χρόνος ψησίματος 35′

Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά

  •  1 παντεσπάνι σοκολατένιο στα τρία κομμένο
  • 1 μόρφατ κουτί κρύο
  • 1 ζαχαρούχο κρύο
  • 1 τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
  • 1/2 κούπα καφέ φίλτρου δυνατό ή εσπρέσο
  • 3 κ.γ στιγμιαίο καφέ
  • 1/2 κούπα γάλα +1 εσπρέσο
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 χούφτα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • σιρόπι σοκολάτας για το στόλισμα

 

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε από την προηγούμενη μέρα το παντεσπάνι όπως στις βασικές συνταγές  και την επόμενη μέρα το κόβουμε στα τρία.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας το μόρφατ 6′ να αφρατέψει .Μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα , το κρύο ζαχαρούχο και τέλος προσθέτουμε τον εσπρέσο ή τον καφέ φίλτρου που έχουμε διαλύσει μέσα τον στιγμιαίο καφέ.
  3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο 1 ώρα να κρυώσει καλά.
  4. Μετά βάζουμε μια φέτα από το παντεσπάνι και το βρέχουμε με το γάλα με τον εσπρέσο και την ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας.Κάνουμε το ίδιο με τα επόμενα 2 κομμάτια από το παντεσπάνι και την κρέμα.
  5. Από πάνω στολίζουμε με ροζέτες από την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε σε γραμμές  το σιρόπι σοκολάτας.

Σιρόπι σοκολάτας 

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  1. Βάζουμε το νερό ,την ζάχαρη ,την βανίλια και το αλάτι να βράσουν και μετά προσθέτουμε το κακάο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα.
  2. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε μπουκάλι πλαστικό με στόμιο για να μπορούμε να το ρίχνουμε εύκολα πάνω από τα γλυκά μας.

Η τούρτα μας γίνεται και χωρίς γλουτένη όπως και το σιρόπι σοκολάτας αρκεί να προσέξουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε καφέ εσπρέσο