Ένα πανεύκολο γλυκό με λίγα υλικά και πολύ νόστιμο.
Χρόνος προετοιμασίας 15′
Χρόνος ψησίματος 20′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 300 γρ. κουβερτούρα 64-72 %
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα χοντροκομμένα κάσιους ή καρύδια
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας απαλά και τέλος τα κάσιους και τη βανίλια.
- Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 20′.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το κέντρο του ταψιού θα είναι πολύ μαλακό.Έτσι το brownies μας θα είναι μαστιχωτό και ελαφρώς νωπό στη μέση.