Μανταρινάτα (αμυγδαλωτά με μανταρίνια)

madarinata

 

Ένα γλυκάκι με εκπληκτική γεύση και απίστευτο άρωμα μόνο με τρία υλικά και χωρίς γλουτένη.Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Ναύπακτο.

Χρόνος προετοιμασίας  60′

Χρόνος αναμονής  24 ώρες

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 7 φλούδες από μανταρίνια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις φλούδες από 7 μανταρίνια (τα κλασσικά με τα κουκούτσια όχι κλιμεντίνες).Φροντίζουμε να είναι ακέρωτα και αφού τα πλένουμε καλά τα βράζουμε με νερό που να τα σκεπάζει 10′.Τα βάζουμε στο τρυπητό  και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Τα πατάμε στη χούφτα μας να στραγγίξουν πολύ καλά και τα πολτοποιούμε στο multi.
  2. Βάζουμε τον πολτό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά.
  3. Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα μανταρίνια και τη ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια κάνουμε μικρά μπαλάκια που τα βουτάμε στη ζάχαρη.
  5. Τα μανταρινάτα μας είναι έτοιμα αλλά θα πρέπει να τα αφήσουμε σε ένα δίσκο  σε θερμοκρασία δωματίου 24 τουλάχιστον ώρες για να στεγνώσουν και να σκληρύνουν εξωτερικά.Την επόμενη μέρα τα γυρίζουμε ανάποδα για να στεγνώσουν και από κάτω.