Κεκάκια πορτοκαλιού με σιρόπι

kekakia potokaliou

 

Ένα πολύ εύγευστο και με λίγα λιπαρά γλυκό που θυμίζει πολύ  ρεβανί.

Η συνταγή είναι από το Kitchen stori.es προσαρμοσμένο για χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας 60′

Χρόνος ψησίματος 50-55′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 1 κούπα άχνη  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 3/4 κούπας αλεύρι για γλυκά  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/4 κούπας πολέντα  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 2 κ.γ baking powder  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 3 κ.σ σπορέλαιο
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη gluten free

Σιρόπι

  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 3 κ.γ άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη gluten free

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα πορτοκάλια  ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν.Τα αλέθουμε στο multi αφού αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια που θα έχουν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη  και την βανίλια 3′ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει μαζί με το baking powder και την πολέντα.
  3. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τον πολτό του πορτοκαλιού και τέλος το λάδι. Ανακατώνουμε απαλά και βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για cup cakes που  τα έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με μπόλικη άχνη.
  4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50-55′ μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
  5. Όσο ψήνονται τα κεκάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι .Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό με την άχνη  μέχρι να λιώσει καλά η άχνη ,δεν βράζουμε.
  6. Όταν βγούν από το φούρνο τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και τα σιροπιάζουμε.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ξεφορμάρουμε.

Γέμισα τα φορμάκια μέχρι επάνω και μου βγήκαν 13 κεκάκια.