Κριτσίνια με παρμεζάνα και θυμάρι

kritsinia parmezana

 

Οι συνταγές  για σνάκ είναι οι πιο πολύτιμες  από αυτές με χωρίς γλουτένη, γιατί αυτά είναι που  λείπουν σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη.Όταν είναι και πετυχημένες και εύκολες  ακόμα καλύτερα.  Αυτή η συνταγή τα συνδυάζει όλα. Είναι πολύ νόστιμα ,τραγανά και εύκολα.

Χρόνος προετοιμασίας  10′

Χρόνος ψησίματος  25-30′

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 2 κούπες  αλεύρι για ψωμί  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κ.γ γεμάτο μαγιά  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 30 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ξύδι χωρίς γλουτένη gluten free
  • μια χούφτα παρμεζάνα τριμμένη  χωρίς γλουτένη gluten free
  • θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα και το θυμάρι.Τα ζυμώνουμε  με τα ζυμωτήρια  από το μίξερ για 5′.Σκεπάζουμε  με πετσέτα και αφήνουμε  σε ζεστό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί η ζύμη.
  2. Σε μία λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε χαρτί ψησίματος .Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και αφού την πασπαλίσουμε με μπόλικο νισεστέ με τα χέρια μας ανοίγουμε δύο μακρόστενα κομμάτια ζύμης λεπτά,να πιάσουν σχεδόν όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.
  3. Αλείφουμε με λάδι πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το θυμάρι και κόβουμε με την ρόδα της πίτσας σε μακρόστενα κάθετα μπαστούνια .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 25-30 ‘ μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα χωρίζουμε ξανά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Μπορούμε αντί για παρμεζάνα να βάλουμε παπαρουνόσπορο,σουσάμι ή ότι άλλο μας αρέσει.