Από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα γλυκά και είναι και χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας 10′
Χρόνος μαγειρέματος 30′
Βαθμός δυσκολίας +++
Υλικά
- 2 κούπες νισεστέ χωρίς γλουτένη(gluten free)
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2/3 κούπας σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Ανακατώνετε το νερό ,το νισεστέ ,2 κούπες ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ.
- Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σιγά σιγά προσθέτετε τη 1 κούπα ζάχαρη και κάνετε μια σκούρα ξανθή καραμέλα .
- Ρίχνετε το μείγμα του νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατώνετε συνέχεια.Στην αρχή η καραμέλα θα είναι στερεή αλλά στη συνέχεια θα διαλυθεί.
- Βράστε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ο χαλβάς μια διαφανής μάζα που να ξεκολλά από την κατσαρόλα.Αυτό είναι το πιο δύσκολο στάδιο του γλυκού γιατί θέλει 15′ συνεχές ανακάτεμα.
- Ρίχνετε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και έπειτα το σπορέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο λίγο λίγο μέχρι να το απορροφήσει όλο.
- Βάζετε το χαλβά σε ένα 26 εκ. ταψί και ρίχνετε από πάνω 2-3 κ.σ ζάχαρη. Το βάζετε στην πάνω σχάρα στο γκρίλ 3-4′ μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.Πρέπει να προσέχετε και να ελέγχετε το γλυκό να μην καεί.