Τούρτα black forest

tourta black forest

Μία πολύ νόστιμη και εύκολη τούρτα που μπορούμε να την κάνουμε και για γενέθλια.Είναι χωρίς γλουτένη αλλά η νοστιμιά της είναι φοβερή.

Χρόνος προετοιμασίας   2 ώρες

Χρόνος ψησίματος  35-40′

Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά

Για κρέμα

  • 1 κομπόστα βύσσινο 800 γρ. χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ χωρίς γλουτένη gluten free
  • 2 κ.σ κονιάκ  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα άχνη χωρίς γλουτένη gluten free
  • 2-3 κ.σ κακάο  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη gluten free

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι (δες βασικές συνταγές παντεσπάνι) και το χωρίζουμε στα τρία.
  2. Στραγγίζουμε την κομπόστα .Ανακατώνουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ .Βάζουμε το ζουμί σε κατσαρολάκι , ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να διαυγάσει.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ και τα βύσσινα.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη,το κακάο και την βανίλια μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα σαντιγύ.
  5. Κρατάμε 30 βύσσινα για το στόλισμα.
  6. Βάζουμε έναν πάτο παντεσπάνι το μισό μείγμα από την σάλτσα ,μετά το 1/3 από την σοκολατένια κρέμα μετά πάλι παντεσπάνι την υπόλοιπη σάλτσα και το 1/3 της κρέμας.Τελειώνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Βάζουμε σε κορνέ λίγη κρέμα και στολίζουμε με ροζέτες ,με τα βύσσινα που κρατήσαμε και με την τριμμένη κουβερτούρα.

Αν δεν βρούμε κομπόστα χωρίς γλουτένη  κάνουμε την σάλτσα με βύσσινο γλυκό του κουταλιού  χωρίς γλουτένη και δε βάζουμε στη σάλτσα καθόλου ζάχαρη.

Επίσης μπορούμε να ραντίσουμε τα παντεσπάνια με λίγο σιρόπι αρωματισμένο με κονιάκ ή σπιτικό λικέρ.