Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο παντεσπάνι χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας 10′
Χρόνος ψησίματος 35 ‘
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά για παντεσπάνι
- 4 μεγάλα αυγά
- 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη gluten free
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 κ.σ κακάο χωρίς γλουτένη gluten free
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά 3′ να φουσκώσουν και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10′ και μετά βάζουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
- Σταματάμε το μίξερ και ανακατώνουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder και το κακάο.
- Σε ένα βαθύ 22 εκ. ταψάκι που έχουμε στρώσει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40′.
- Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να είναι λευκό τότε βάζουμε 1 κούπα αλεύρι και αφαιρούμε το κακάο.