Παντεσπάνι

pantespani 012

Ένα πολύ  νόστιμο και εύκολο παντεσπάνι χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας  10′

Χρόνος ψησίματος  35 ‘

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά για παντεσπάνι

  • 4  μεγάλα αυγά
  • 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη gluten free
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κ.σ κακάο χωρίς γλουτένη gluten free

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά 3′ να φουσκώσουν και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.Συνεχίζουμε το χτύπημα  για 10′ και μετά βάζουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
  2. Σταματάμε το μίξερ και ανακατώνουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά  το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder και το κακάο.
  3. Σε ένα βαθύ 22 εκ. ταψάκι που έχουμε στρώσει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40′.
  4. Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να είναι λευκό τότε βάζουμε 1 κούπα αλεύρι και αφαιρούμε το κακάο.