Τούρτα μανταρινιού

tourta madarini

Μία  από τις πιο αρωματικές και εύγευστες τούρτες που έχω κάνει. Ελαφριά,νόστιμη,με βελούδινη κρέμα μανταρινιού και σοκολατένιο παντεσπάνι .Η φανταστική αυτή τούρτα είναι  χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες

Χρόνος ψησίματος 35-40′

Βαθμός δυσκολίας  ++

Υλικά

Κρέμα μανταρινιού

  • 2 κούπες χυμό μανταρίνι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 6 κ.σ κoρν φλάουρ χωρίς γλουτένη gluten free
  • 4 κρόκους
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ ξύσμα μανταρινιού
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα χυμό μανταρινιού ( ράντισμα  για το παντεσπάνι)
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο καβουρντισμένο και χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι (βλέπε βασικές συνταγές) και το χωρίζουμε στα τρία.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  με την άχνη και την βανίλια σε σαντιγύ.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη,το κορν φλάουρ ,το αλάτι και τους κρόκους και τα ανακατώνουμε με το σύρμα.
  4. Ζεσταίνουμε τον χυμό λίγο πριν βράσει και τον χύνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει το μείγμα Βράζουμε μέχρι να πήξει ,κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το βούτυρο.Αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μεμβράνη επάνω στην επιφάνεια της κρέμας.
  5. Όταν έχει κρυώσει τελείως η κρέμα ανακατώνουμε 1 κούπα σαντιγύ απαλά για να αφρατέψει η κρέμα.
  6. Βάζουμε ένα πάτο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με χυμό μανταρινιού.
  7. Από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα ,μετά άλλο έναν πάτο πάλι τον βρέχουμε με χυμό και την υπόλοιπη κρέμα.
  8. Τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι που το βρέχουμε και αυτό.
  9. Στολίζουμε την τούρτα με την σαντιγύ που κρατήσαμε και τα αμύγδαλα.

Αν θέλουμε κάνουμε το παντεσπάνι λευκό. Επίσης μπορούμε να κάνουμε την σαντιγύ σοκολατένια προσθέτοντας 2 κ.σ κακάο χωρίς γλουτένη gluten free.

Καλύτερα να πάρουμε μανταρίνια τα κλασσικά με τα κουκούτσια και όχι κλιμεντίνες γιατί είναι πιο αρωματικά.