Τούρτα φράουλα

tourta fraoula

Μία πολύ νόστιμη και μυρωδάτη τούρτα χωρίς γλουτένη (gluten free)

Χρόνος προετοιμασίας  45′

Χρόνος ψησίματος   35′

Βαθμός δυσκολίας   ++

Υλικά για παντεσπάνι

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αλλάξουν χρώμα περίπου 10′ στο μίξερ.
  2. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά  ανακατώνοντας με ένα κουτάλι , το αλεύρι κοσκινισμένο και τη βανίλια.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε 24 εκ βαθύ ταψάκι που έχουμε στρώσει τον πάτο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35′ μέχρι να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.

Υλικά γέμισης

  • 700 γρ. φράουλες
  • 3/4 κούπας σιρόπι (1 κούπα νερό ,1 κούπα ζάχαρη 5′ βράσιμο)
  • 750 γρ κρέμα γάλακτος 35%  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 βανίλια   χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/2 κούπα άχνη  χωρίς γλουτένη (gluten free)(μπορεί και περισσότερη)
  • 1-2 κ.σ κονιάκ ή λικέρ    χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Το παντεσπάνι το κάνουμε καλύτερα από την προηγούμενη μέρα για να μπορούμε να το κόψουμε.
  2. Την επόμενη μέρα κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.
  3. Χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος  με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να στέκονται.
  4. Βάζουμε ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το βρέχουμε με το σιρόπι και το κονιάκ και από πάνω ρίχνουμε το 1/3 της σαντιγί.Κόβουμε τις φράουλες φετάκια και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια.Το ίδιο κάνουμε άλλη μία φορά.
  5. Από πάνω τελειώνουμε με σαντιγί ,ολόκληρες φράουλες και καραμελωμένα ή καβουρντισμένα αμύγδαλα.