Μία πολύ νόστιμη και μυρωδάτη τούρτα χωρίς γλουτένη (gluten free)
Χρόνος προετοιμασίας 45′
Χρόνος ψησίματος 35′
Βαθμός δυσκολίας ++
Υλικά για παντεσπάνι
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αλλάξουν χρώμα περίπου 10′ στο μίξερ.
- Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατώνοντας με ένα κουτάλι , το αλεύρι κοσκινισμένο και τη βανίλια.
- Βάζουμε το μείγμα σε 24 εκ βαθύ ταψάκι που έχουμε στρώσει τον πάτο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35′ μέχρι να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.
Υλικά γέμισης
- 700 γρ. φράουλες
- 3/4 κούπας σιρόπι (1 κούπα νερό ,1 κούπα ζάχαρη 5′ βράσιμο)
- 750 γρ κρέμα γάλακτος 35% χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1/2 κούπα άχνη χωρίς γλουτένη (gluten free)(μπορεί και περισσότερη)
- 1-2 κ.σ κονιάκ ή λικέρ χωρίς γλουτένη (gluten free)
Εκτέλεση
- Το παντεσπάνι το κάνουμε καλύτερα από την προηγούμενη μέρα για να μπορούμε να το κόψουμε.
- Την επόμενη μέρα κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.
- Χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να στέκονται.
- Βάζουμε ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το βρέχουμε με το σιρόπι και το κονιάκ και από πάνω ρίχνουμε το 1/3 της σαντιγί.Κόβουμε τις φράουλες φετάκια και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια.Το ίδιο κάνουμε άλλη μία φορά.
- Από πάνω τελειώνουμε με σαντιγί ,ολόκληρες φράουλες και καραμελωμένα ή καβουρντισμένα αμύγδαλα.