Σοκολατένιο ρυζόγαλο

rizogalo

Ένα πολύ παραδοσιακό γλυκό σε μία άλλη εκδοχή πιο σοκολατένια και νόστιμη.

Χρόνος προετοιμασίας   10′

Χρόνος μαγειρέματος    45′

Βαθμός δυσκολίας   +

Υλικά

  • 1  λίτρο γάλα πλήρες ή 1,5  %
  • 2/3  κούπα ζάχαρη
  • 2  κούπες νερό
  • 1/2  κούπα (παρά ένα δάχτυλο) ρύζι καρολίνα
  • 1/4  κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ.  γεμάτη νισεστέ
  • 1  βανίλια-ξύσμα πορτοκαλιού
  • 150 γρ. κουβερτούρα κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και σιγοβράζουμε σκεπασμένο μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εκτός από 1/4 της κούπας και τη ζάχαρη να βράσουν.Τότε προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και σιγοβράζουμε για 20′.Διαλύουμε το νισεστέ τη βανίλια και το ξύσμα στο γάλα που κρατήσαμε και το βάζουμε στο τέλος και βράζουμε άλλα 5′.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατώνουμε να λιώσει.

Για το σερβίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρούφα, τριμμένη κουβερτούρα ,αμύγδαλο καβουρντισμένο και όποιο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.

Το ρυζόγαλο γίνεται χωρίς γλουτένη (gluten free) αν φροντίσουμε ο νισεστές, η βανίλια ,το ρύζι και η κουβερτούρα να είναι χωρίς γλουτένη (gluten free).