Τα ψωμάκια με την κανέλα άλλαξαν γέμιση αλλά όχι και την υπέροχη γεύση τους.Φυσικά είναι και αυτά χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας 15′
Χρόνος ψησίματος 35′
Βαθμός δυσκολίας ++
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1 φακελάκι μαγιά (10 γρ.) χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 75 γρ. βούτυρο 1/3 κούπας
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1/2 κ.γ κανέλα χωρίς γλουτένη (gluten free)
Υλικά γέμισης
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1-2 κ.γ κανέλα χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 2 μήλα τριμμένα στο ρεντέ
- 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
- Ανακατώνετε το αλεύρι ,τη μαγιά ,το αλάτι και τα μυρωδικά.
- Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το γάλα .Θα πρέπει να είναι χλιαρό προς το ζεστό (37 βαθμοί).Βάζετε και τη ζάχαρη και ανακατώνετε.
- Βάζετε το μείγμα του γάλατος στο κάδο του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού.Με τα ζυμωτήρια το ζυμώνετε 2-3′.Το ζυμάρι είναι πολύ μαλακό και κολλάει.
- Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να φουσκώσει σκεπασμένο για 2 ώρες σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Μετά το ανοίγεται σε ένα παραλληλόγραμμο 30×40 σε επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη . Το αλείφετε με το βούτυρο ,το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη , τη κανέλα, τα μήλα και τα καρύδια και το κάνετε ρολό μακρόστενο.
- Το κόβετε σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και βάζετε τις φέτες να διπλασιαστούν σε όγκο 45-50′ σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Αλείφετε τις φέτες με λίγο βούτυρο ,τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′ στους 220 βαθμούς και άλλα 15-20′ στους 200 βαθμούς.