Ψωμάκια γεμιστά με μήλα και καρύδια

ψωμακια μη μηλα

Τα ψωμάκια με την κανέλα άλλαξαν γέμιση αλλά όχι και την υπέροχη γεύση τους.Φυσικά είναι και αυτά χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας    15′

Χρόνος ψησίματος    35′

Βαθμός δυσκολίας   ++

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για ψωμί     χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 φακελάκι μαγιά  (10 γρ.)    χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 75 γρ. βούτυρο 1/3 κούπας
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι βανίλια    χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/2 κ.γ κανέλα    χωρίς γλουτένη (gluten free)

Υλικά γέμισης

  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1-2 κ.γ κανέλα    χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 2 μήλα τριμμένα στο ρεντέ
  • 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

  1. Ανακατώνετε το αλεύρι ,τη μαγιά ,το αλάτι και τα μυρωδικά.
  2. Λιώνετε το βούτυρο  και προσθέτετε  το γάλα .Θα πρέπει να είναι χλιαρό προς το ζεστό (37 βαθμοί).Βάζετε και τη ζάχαρη και ανακατώνετε.
  3. Βάζετε το μείγμα του γάλατος στο κάδο του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού.Με τα ζυμωτήρια το ζυμώνετε 2-3′.Το ζυμάρι είναι πολύ μαλακό και κολλάει.
  4. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να φουσκώσει σκεπασμένο για 2 ώρες σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Μετά το ανοίγεται σε ένα παραλληλόγραμμο 30×40 σε επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη . Το αλείφετε με το βούτυρο ,το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη , τη κανέλα, τα μήλα και τα καρύδια και το κάνετε ρολό μακρόστενο.
  6. Το κόβετε σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και βάζετε τις φέτες να διπλασιαστούν σε όγκο 45-50′ σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.

Αλείφετε τις φέτες με λίγο βούτυρο ,τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′ στους 220 βαθμούς και άλλα 15-20′ στους 200 βαθμούς.