Σοκολατίνα με τριανταφυλλάκια από αμυγδαλόπαστα

tourta me triantafila

Μία πολύ εντυπωσιακή τούρτα  χωρίς γλουτένη (gluten free).

Χρόνος προετοιμασίας  40′

Χρόνος ψησίματος   30-35′

Βαθμός δυσκολίας    ++

Υλικά για παντεσπάνι

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αλλάξουν χρώμα περίπου 10′ στο μίξερ.
  2. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά  ανακατώνοντας με ένα κουτάλι , το αλεύρι κοσκινισμένο και τη βανίλια.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε 24 εκ βαθύ ταψάκι που έχουμε στρώσει τον πάτο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35′ μέχρι να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.Καλύτερα να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι την προηγούμενη μέρα,να το τυλίξουμε με μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα που θα το χρησιμοποιήσουμε θα κόβεται πιο εύκολα.

Υλικά γέμισης

  • 750 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ κακάο χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 1 βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 3/4 κούπας σιρόπι
  • 1-2 κ.σ λικέρ ή κονιάκ χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι .Αν θέλουμε να το κάνουμε σοκολατένιο αφαιρούμε 1/4 από το αλεύρι και βάζουμε 1/4 κούπας κακάο χωρίς γλουτένη (gluten free).
  2. Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.
  3. Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη και τη βανίλια.Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε βάζουμε και άλλη άχνη.Στη μισή τη σαντιγί προσθέτουμε το κακάο.
  4. Τοποθετούμε ένα κομμάτι παντεσπάνι το βρέχουμε με το σιρόπι και το λικέρ και βάζουμε τη μισή άσπρη  σαντιγί.
  5. Επαναλαμβάνουμε αλλά αυτή τη φορά βάζουμε τη μισή σοκολατένια σαντιγί.
  6. Τελειώνουμε με τη σοκολατένια σαντιγί και με το κορνέ βάζουμε ροζέτες με την άσπρη σαντιγί.
  7. Ολοκληρώνουμε το  στολισμό της τούρτας με τριανταφυλλάκια φτιαγμένα με αμυγδαλόπαστα  χωρίς γλουτένη (gluten free)