Πολύ νόστιμα και εύκολα μπισκότα για κάθε περίσταση !!!!
Χρόνος προετοιμασίας 30′
Χρόνος ψησίματος 15-20′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (125 γρ.)
- 2 αυγά
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- 2 βανίλιες
- μαρμελάδα φράουλα
- πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα)
Εκτέλεση
- Χτυπάς το βούτυρο ,τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτεις το λικέρ και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι με τις βανίλιες.Ζυμώνεις σε μια αφράτη ζύμη.
- Ανοίγεις με τον πλάστη τη ζύμη πάχος 0,5 εκ. και με κουπ πατ κάνεις μπισκότα είτε στρογγυλά ή άλλο σχέδιο.Τα αλείφεις με αυγό.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15-20′ σε προθερμασμένο φούρνο.
- Όταν κρυώσουν τα ενώνεις ανά δύο τα μισά με μαρμελάδα και τα μισά με πραλίνα φουντουκιού.