Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα και πραλίνα φουντουκιού

mpiskota gemista

Πολύ νόστιμα και εύκολα μπισκότα για κάθε περίσταση !!!!

Χρόνος προετοιμασίας   30′

Χρόνος ψησίματος    15-20′

Βαθμός δυσκολίας   +

Υλικά

  • 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (125 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα φράουλα
  • πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάς το βούτυρο ,τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτεις το λικέρ και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι με τις βανίλιες.Ζυμώνεις σε μια αφράτη ζύμη.
  3. Ανοίγεις με τον πλάστη τη ζύμη πάχος 0,5 εκ. και με κουπ πατ κάνεις μπισκότα είτε στρογγυλά ή άλλο σχέδιο.Τα αλείφεις με αυγό.
  4. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15-20′ σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Όταν κρυώσουν τα ενώνεις ανά δύο τα μισά με μαρμελάδα και τα μισά με πραλίνα φουντουκιού.