Τούρτα σοκολάτα φράουλα

tourta sokolata fraoula

Μία ανοιξιάτικη τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και της φράουλας που είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό φρούτο και ταιριάζει πολύ με την σοκολάτα.Μια συνταγή που με λίγες αλλαγές γίνεται και χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας 30′

Χρόνος ψησίματος 35-40′

Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά

  • 4-5 αυγά ανάλογα με το μέγεθος
  • 3/4 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κούπα κακάο
  • 2/3 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 250 γρ. mascarpone
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35 %
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Από την προηγούμενη μέρα κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις ανακατώνουμε με την 1/2 κούπα ζάχαρη και τις βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  2. Ετοιμάζουμε επίσης από την προηγούμενη το παντεσπάνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά 2′ και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 8′.Σταματάμε το μίξερ και ανακατώνουμε απαλά το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο.
  4. Βάζουμε σε ταψάκι 24 εκ. στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40′ μέχρι να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι και αυτό να βγαίνει καθαρό.
  5. Ξεφορμάρουμε ,βγάζουμε το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  6. Την επόμενη μέρα βράζουμε τις φράουλες 30′ τις ξαφρίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από το σιρόπι. Αφήνουμε και τα δύο να κρυώσουν.
  7. Χτυπάμε το mascarpone με την άχνη ,το κακάο και την βανίλια  2′ και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σοκολατένια κρέμα.
  8. Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.Στο σιρόπι από τις φράουλες βάζουμε το κονιάκ και αν είναι πολύ πηκτό και λίγο νερό.
  9. Βάζουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι το ραντίζουμε με το σιρόπι ,μετά το 1/3 της κρέμας και από πάνω φετούλες από τις φράουλες.Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Μπορούμε αν θέλουμε να μην βράσουμε τις φράουλες αλλά να τις  στραγγίξουμε από το ζουμί τους το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για σιρόπι.

Για να κάνουμε την τούρτα μας χωρίς γλουτένη κάνουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες από τις βασικές συνταγές και φροντίζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας να είναι όλα χωρίς γλουτένη .