Τούρτα ρολόι

tourta roloi

 

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη τούρτα για παιδικά γενέθλια χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας  60′

Χρόνος ψησίματος  40′

Βαθμός δυσκολίας  + +

Υλικά για παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη gluten free
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κ.σ κακάο χωρίς γλουτένη gluten free

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά 3′ να φουσκώσουν και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.Συνεχίζουμε το χτύπημα  για 10′ και μετά βάζουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
  2. Σταματάμε το μίξερ και ανακατώνουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά  το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder και το κακάο.
  3. Σε ένα βαθύ 22 εκ. ταψάκι που έχουμε στρώσει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40′.

Υλικά για τούρτα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη gluten free
  •  1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free
  • 2 κ.σ κακάο  χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/2 κούπα αραιωμένο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • ζελεδάκια  για την διακόσμιση χωρίς γλουτένη gluten free
  • 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα  χωρίς γλουτένη gluten free

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη σε σαντιγί.
  2. Το 1/3 της σαντιγί  το ανακατώνουμε με το κοσκινισμένο κακάο.
  3. Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα 3.
  4. Βάζουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι και το βρέχουμε με το σιρόπι.Πάνω βάζουμε τη μισή λευκή σαντιγί.Μετά άλλο ένα κομμάτι παντεσπάνι πάλι το βρέχουμε με σιρόπι και βάζουμε τη σοκολατένια σαντιγί.Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι από παντεσπάνι που το βρέχουμε με σιρόπι και την υπόλοιπη σαντιγί που αλείφουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας.
  5. Στολίζουμε την τούρτα με τα ζελεδάκια και τους δείκτες του ρολογιού που τους κάνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα .