Πανεύκολα και πολύ νόστιμα κεκάκια με μήλα χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας 10′
Χρόνος ψησίματος 40′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη καστανή
- 4 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 κούπα γάλα 1,5%
- 3 -4 μήλα μεγάλα τριμμένα
- 1 κγ. κανέλα χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free
- ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα (προαιρετικά)
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές χωρίς γλουτένη gluten free (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη 2′ να αφρατέψουν.
- Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα.
- Βάζουμε την βανίλια , το ξύσμα ,τα τριμμένα μήλα και τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Βάζουμε σε φορμάκια για cup cakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35-40′ στους 175 βαθμούς.
Το μείγμα του κέικ είναι νερουλό και τα κεκάκια είναι πολύ αφράτα .