Κεκάκια με μήλα

milokekakia

 

Πανεύκολα και πολύ νόστιμα κεκάκια με μήλα χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας  10′

Χρόνος ψησίματος  40′

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά
  • 3 κούπες  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη  gluten free
  • 1 κούπα γάλα 1,5%
  • 3  -4 μήλα μεγάλα τριμμένα
  • 1 κγ. κανέλα  χωρίς γλουτένη  gluten free
  • 1 βανίλια χωρίς γλουτένη  gluten free
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα (προαιρετικά)
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές χωρίς γλουτένη  gluten free (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη 2′ να αφρατέψουν.
  2. Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα.
  4. Βάζουμε την βανίλια , το ξύσμα ,τα τριμμένα μήλα και τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
  5. Βάζουμε σε φορμάκια για cup cakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35-40′ στους 175 βαθμούς.

Το μείγμα του κέικ  είναι νερουλό και τα κεκάκια είναι πολύ αφράτα .