Μια παγωμένη βυσσινάδα είναι ότι καλύτερο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Χρόνος προετοιμασίας 30′
Χρόνος βρασίματος 5′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 1 κιλό ώριμα βύσσινα
- 1-1 1/2 κιλό περίπου ζάχαρη
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα βύσσινα σε ένα μπόλ και τα ζουλάμε .Τα βάζουμε στο ψυγείο 1 βράδυ.Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε τουλπάνι και τα πατάμε πολύ πολύ καλά.Μετράμε το ζουμί και για κάθε 1 κούπα βάζουμε 500 γρ. ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα,γιατί φουσκώνουν και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βάζουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 5′.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ξαφρίζουμε.Βάζουμε τη βυσσινάδα σε αποστειρωμένα μπουκάλια και αφού κρυώσουν τα κλείνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.