Βυσσινάδα

bissinada

Μια παγωμένη βυσσινάδα είναι ότι καλύτερο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

Χρόνος προετοιμασίας  30′

Χρόνος βρασίματος  5′

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμα βύσσινα
  • 1-1 1/2  κιλό περίπου ζάχαρη
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα βύσσινα σε ένα μπόλ και τα ζουλάμε .Τα βάζουμε στο ψυγείο 1 βράδυ.Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε τουλπάνι και τα  πατάμε πολύ πολύ καλά.Μετράμε το ζουμί και για κάθε 1 κούπα βάζουμε 500 γρ. ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα,γιατί φουσκώνουν και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βάζουμε το χυμό λεμονιού  και βράζουμε 5′.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ξαφρίζουμε.Βάζουμε τη βυσσινάδα σε αποστειρωμένα  μπουκάλια και αφού κρυώσουν τα κλείνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.