Κουραμπιέδες

kourabiedes

 

Μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη και συγχρόνως πάρα πολύ νόστιμη.

Χρόνος προετοιμασίας  30′

Χρόνος ψησίματος    25-30′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο τύπου Κέρκυρας μαλακό
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη  χωρίς  γλουτένη gluten free
  • 2 κούπες αλεύρι για γλυκά χωρίς  γλουτένη gluten free
  • 1 κούπα νισεστέ  χωρίς  γλουτένη gluten free
  • 1 κγ. baking powder  χωρίς  γλουτένη gluten free
  • 1 κ.σ κονιάκ  χωρίς  γλουτένη gluten free
  • 1 βανίλια  χωρίς  γλουτένη gluten free
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα , καβουρντισμένα και χονδροκομμένα
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου 2 ώρες να μαλακώσει.Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και τα ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα.
  2. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και μετά κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματοςκαι αφήνουμε στο ψυγείο  για 30′.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25-30′. Οι κουραμπιέδες δεν παίρνουν χρώμα αλλά παραμένουν σχεδόν άσπροι.Αυτό όμως το πόσο χρώμα θα πάρουν οι κουραμπιέδες εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  4. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά στο ταψί και τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
  5. Όταν θελήσουμε να τους φάνε τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Το πόσο τριφτοί θα βγούν οι κουραμπιέδες εξαρτάται από τη μάρκα του αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε.