Τάρτα μήλου

tarta milou

 

Μια τραγανή τάρτα  με γέμιση από ζουμερά καραμελωμένα μήλα και   ζύμη τάρτας να λιώνει στο στόμα σου.Μια πολύ εύγευστη και αρωματική τάρτα χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας   2 ώρες’

Χρόνος ψησίματος  60′

Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά τάρτας

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κ.σ γεμάτη υποκατάστατο γλουτένης
  • 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 σφηνάκι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free

Υλικά γέμισης

  • 4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ ζάχαρη καστανή χωρίς γλουτένη gluten free
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κ.γ κανέλα χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/4 κ.γ  μοσχοκάρυδο χωρίς γλουτένη gluten free
  • 1/4 κ.γ  γαρύφαλλο  χωρίς γλουτένη gluten free

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο  με τη ζάχαρη και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα 3′. Προσθέτουμε το αυγό και εν συνεχεία ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder ,το υποκατάστατο γλουτένης,το νερό ,το κονιάκ, το αλάτι και την κανέλα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο 1,2 -2 ώρες.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 10′ ,να καραμελώσουν τα μήλα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο .Σε ένα τσέρκι  24 εκ. στρωμένο με χαρτί ψησίματος  με τα χέρια ανοίγουμε τη ζύμη φροντίζοντας να καλύψουμε και 2 εκ τα πλαϊνά.Βουτάμε τα χέρια μας σε άχνη ζάχαρη για να μην κολλάει η ζύμη.
  6. Βάζουμε μέσα τη γέμιση.
  7. Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος  με τη βοήθεια άχνης σε στρογγυλό φύλλο 24 εκ και με αυτό σκεπάζουμε την γέμιση.
  8. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 60′.Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.