Ρυζόγαλο χωρίς λακτόζη

rizogalo 001

Ένα πολύ γευστικό και υγιεινό ρυζόγαλο με γάλα καλαμποκιού για άτομα που έχουν πρόβλημα στη λακτόζη.Η γεύση του θυμίζει όχι τόσο το κλασσικό ρυζόγαλο, αλλά πιο πολύ βαρβάρα.

Χρόνος προετοιμασίας 15′

Χρόνος μαγειρέματος 60′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα καλαμποκιού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 2 κούπες νερό
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 κ.σ νισεστές
  • καρύδια για το στόλισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το ρύζι. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι με το νερό που έχει βράσει και το αλάτι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
  2. Από το γάλα καλαμποκιού κρατάμε 1/2 κούπα και εκεί βάζουμε τον νισεστέ και τη βανίλια.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο  γάλα καλαμποκιού,τη ζάχαρη ,την κανέλλα,την φλούδα λεμονιού,τις σταφίδες που τις έχουμε πλύνει πολύ καλά και το βρασμένο ρύζι . Τα βράζουμε 20′.
  4. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το νισεστέ και τη βανίλια και βράζουμε 5′ ακόμη μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.
  5. Το σερβίρουμε σε μπολάκια πασπαλισμένο με κανέλλα και τριμμένα καρύδια.

Αν θέλουμε να είναι το ρυζόγαλο μας  χωρίς γλουτένη προσέχουμε το ρύζι ,οι σταφίδες,η βανίλια ,η κανέλλα και ο νισεστές να είναι χωρίς γλουτένη.