Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

galatopita 003

Η γαλατόπιτα αυτή είναι χωρίς λακτόζη γιατί  αντί για γάλα έχει γάλα καλαμποκιού.Είναι φτιαγμένη με πολέντα  και γι αυτό είναι και χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας 20′

Χρόνος ψησίματος 50′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 1 λιτ. γάλα καλαμποκιού
  • 1  1/4 κούπα λευκή πολέντα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2  βανίλιες  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • ξύσμα λεμονιού
  • 30 γρ. βούτυρο (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καλαμποκιού,την πολέντα και τη ζάχαρη.
  2. Τα ανακατώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη κατσαρόλα όπως και τις βανίλιες και το βούτυρο .
  5. Στρώνουμε ένα ταψάκι 23 χ 30 με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε πάνω την κρέμα. Από πάνω πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς 50-6ο’ μέχρι να ροδίσει απο πάνω.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουν κίτρινη πολέντα όμως θα βάλουμε 1 κούπα.

Αν θέλουμε να γίνει η γαλατόπιτα μας χωρίς λακτόζη δε θα βάλουμε το βούτυρο.