Η γαλατόπιτα αυτή είναι χωρίς λακτόζη γιατί αντί για γάλα έχει γάλα καλαμποκιού.Είναι φτιαγμένη με πολέντα και γι αυτό είναι και χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας 20′
Χρόνος ψησίματος 50′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 1 λιτ. γάλα καλαμποκιού
- 1 1/4 κούπα λευκή πολέντα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες χωρίς γλουτένη (gluten free)
- ξύσμα λεμονιού
- 30 γρ. βούτυρο (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καλαμποκιού,την πολέντα και τη ζάχαρη.
- Τα ανακατώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη κατσαρόλα όπως και τις βανίλιες και το βούτυρο .
- Στρώνουμε ένα ταψάκι 23 χ 30 με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε πάνω την κρέμα. Από πάνω πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς 50-6ο’ μέχρι να ροδίσει απο πάνω.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουν κίτρινη πολέντα όμως θα βάλουμε 1 κούπα.
Αν θέλουμε να γίνει η γαλατόπιτα μας χωρίς λακτόζη δε θα βάλουμε το βούτυρο.