Παγωτό

ragoto

Ένα πανεύκολο παγωτό με τρία υλικά και χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας  15′

Χρόνος παγώματος    8 ώρες

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά 

  • 1 morfat κουτί μεταλλικό
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 γάλα εβαπορέ μικρό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε και τα τρία κουτιά στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα χτυπάμε τη morfat 5′ να φουσκώσει καλά.Μετά ρίχνουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε 2 ‘.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη 1 1/2 ώρα να μισοπαγώσει και μετά το χτυπάμε με το μίξερ 2′ να αφρατέψει και προσθέτουμε ότι υλικό μας αρέσει.Εγώ σε αυτό έβαλα κομμάτια από αμύγδαλα καβουρντισμένα , κομμάτια από σοκολατένια μπισκότα  και λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Το βάζετε σε φόρμα του κέικ μακρόστενη που την έχετε στρώσει με μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη τουλάχιστον 6-8 ώρες για να παγώσει καλά.
  4. Μπορείτε να βάλετε όμως ότι σας αρέσει όπως καραμελωμένους ξηρούς καρπούς,σταφίδες,σταγόνες σοκολάτας,κομμάτια από γλυκά του κουταλιού,κομμάτια από μπισκότα ή κέικ και ότι άλλο σας αρέσει.

Αν το παγωτό το κάνουμε για άτομα με κοιλιοκάκη θα πρέπει να προσέξουμε τα υλικά που προσθέτουμε μετά (ξηροί καρποί ,μπισκότα,κουβερτούρα κ.λ.π) να είναι χωρίς γλουτένη(gluten free).

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη διπλή δόση .