Μαγικό γλυκό σε λευκή εκδοχή

magic lemon cake

 

Το εκπληκτικό αυτό γλυκό σε έκδοση χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά και με άρωμα και γεύση λεμονιού.

Χρόνος προετοιμασίας  15′

Χρόνος ψησίματος      60′

Βαθμός δυσκολίας   ++

Υλικά

  • 4 αυγά (χωριστά κρόκοι με ασπράδι
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ζεστή
  • 115 γρ. αλεύρι  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 γρ. χλιαρό γάλα καρύδας
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια  με το αλάτι σε μαρέγκα που να στέκεται μεν, αλλά να μην είναι πολύ σφιχτή.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη ,  τη βανίλια  και το ξύσμα 3-4′ στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να πήξει το μείγμα.Μετά προσθέτετε σιγά σιγά τη λιωμένη ζεστή μαργαρίνη  και χτυπάτε 2′ σε μεσαία ταχύτητα.
  3. Μετά σιγά σιγά το χλιαρό γάλα καρύδας , το χυμό λεμονιού και χτυπάτε για 1′  και στη συνέχεια βάζετε  το αλεύρι  σε τρεις δόσεις.
  4. Τέλος προσθέτετε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατώνετε απαλά και στη συνέχεια ρίχνετε το  μείγμα μέσα στη μαρέγκα και ανακατώνετε απαλά . Το μείγμα σας θα είναι σαν μείγμα για κρέπες.
  5. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος  20×23 ή σε 22 εκ. στρογγυλό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς για 50′.Το γλυκό όταν το βγάλουμε θα τρεμουλιάζει στη μέση.Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε.Ανάλογα με το φούρνο  και με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή και λιγότερο χρόνο ψησίματος από 45-70′.Καλύτερα μετά τα 45′ να το κοιτάξετε. Από πάνω το  πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη (gluten free).