Cookies κανέλας

kanela

Τραγανά έξω και μαλακά μέσα είναι αυτά τα πολύ νόστιμα  cookies κανέλας χωρίς γλουτένη (gluten free).

Χρόνος προετοιμασίας   20′

Χρόνος ψησίματος   12- 15′

Βαθμός δυσκολίας    +

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 1/2 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 1/2 κ.γ κανέλα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ ζάχαρη +1 κ.σ κανέλα (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το  βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3-4′ και μετά προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε 1′ ακόμη.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα μαζί, αλεύρι,baking powder,κανέλα,αλάτι και βανίλια.Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν  και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο 2 ώρες να κρυώσει για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα μπαλάκια.
  3. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε τη ζύμη  πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε   με τη κανελοζάχαρη.
  4. Γίνονται 33 κομμάτια που τα βάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για  12-15′. Όταν  βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά γιαυτό τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε  από τις λαμαρίνες.Καλό είναι τα μπισκότα να τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για να μην μαλακώνουν.