Μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη και συγχρόνως πάρα πολύ νόστιμη.
Χρόνος προετοιμασίας 30′
Χρόνος ψησίματος 25-30′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο τύπου Κέρκυρας μαλακό
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη gluten free
- 2 κούπες αλεύρι για γλυκά χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 κούπα νισεστέ χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 κγ. baking powder χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 κ.σ κονιάκ χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα , καβουρντισμένα και χονδροκομμένα
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου 2 ώρες να μαλακώσει.Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και τα ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα.
- Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και μετά κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματοςκαι αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25-30′. Οι κουραμπιέδες δεν παίρνουν χρώμα αλλά παραμένουν σχεδόν άσπροι.Αυτό όμως το πόσο χρώμα θα πάρουν οι κουραμπιέδες εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά στο ταψί και τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
- Όταν θελήσουμε να τους φάνε τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Το πόσο τριφτοί θα βγούν οι κουραμπιέδες εξαρτάται από τη μάρκα του αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε.