Cheese cake με ροδάκινα

cheese cake rodakino

Ένα πολύ δροσερό cheese cake με στραγγιστό γιαούρτι,ζαχαρούχο γάλα και κομπόστα ροδάκινο.

Χρόνος προετοιμασίας   60′

Χρόνος ψησίματος   10′

Βαθμός δυσκολίας    ++

Υλικά

  • 200 γρ πτι μπερ ολικής τριμμένα
  • 90 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι  2%
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος  35%
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1 κομπόστα ροδάκινο
  • 1 φακελάκι ζελατίνη για τάρτες

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 23 x30 . Πατήστε τα  καλά και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′.Αφήστε τα να κρυώσουν.
  2. Χτυπήστε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος (εκτός από 1/4 της κούπας) μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.Προσθέστε το χυμό και τη βανίλια.Σε 4 κ.σ κρύο νερό διαλύστε το φακελάκι της ζελατίνης και αφήστε το να φουσκώσει 4′.Ζεστάνετε το 1/4 κούπα της κρέμας , ρίξτε την φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατώστε να διαλυθεί. Ρίξτε το μέσα στο μείγμα της κρέμας και ανακατώστε καλά.
  3. Βάλτε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και βάλτε στο ψυγείο για 30′ να πήξει η κρέμα.
  4. Στραγγίξτε την κομπόστα και κόψτε σε φέτες τα ροδάκινα.Στρώστε τα πάνω στην κρέμα.
  5. Διαλύστε στο ζουμί της κομπόστας το φακελάκι με τη ζελατίνη για τάρτες και βράστε μέχρι το μείγμα να γίνει διάφανο. Αφήστε το να κρυώσει για 10′ και μετά ρίξτε το πάνω από τα κομμένα ροδάκινα.

Αν δεν βρείτε τη ζελατίνη για τάρτες (έχει στα Lidl) βάλτε στο ζουμί της κομπόστας 2 κ.σ κόρν φλάουερ και δέστε το με αυτό.