Σοκολατένιες μαρέγκες με καρύδια και κουβερτούρα.Από έξω τραγανές και μέσα μαλακές σαν brownies.Απίθανες !!!! και χωρίς γλουτένη (gluten free).
Χρόνος προετοιμασίας 20′
Χρόνος ψησίματος 12′
Βαθμός δυσκολίας +
30 κομμάτια
Υλικά
- 2 ασπράδια
- 1/2 κούπα ζάχαρη (110 γρ)
- 160 γρ κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1 βανίλια ή 1/2 κ.γ εσάνς βανίλιας χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη κουβερτούρα και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάτε τα ασπράδια να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
- Βάζετε τα καρύδια και τη κουβερτούρα και ανακατώνετε να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα σφίξει.
- Στρώνετε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και βάζετε κουταλιές από το μείγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 12′.