Σοκολατένιες μαρέγκες

sokolatenies maregkes

Σοκολατένιες μαρέγκες με καρύδια και κουβερτούρα.Από έξω τραγανές και μέσα μαλακές σαν brownies.Απίθανες !!!! και χωρίς γλουτένη (gluten free).

Χρόνος προετοιμασίας 20′

Χρόνος ψησίματος         12′

Βαθμός δυσκολίας         +

30 κομμάτια

Υλικά

  • 2  ασπράδια
  • 1/2  κούπα ζάχαρη  (110 γρ)
  • 160 γρ  κουβερτούρα    χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 βανίλια  ή  1/2 κ.γ  εσάνς βανίλιας   χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 100 γρ  καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη κουβερτούρα και την αφήνετε  να γίνει χλιαρή.
  2. Χτυπάτε τα   ασπράδια να  αφρατέψουν  και προσθέτετε  σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
  3. Βάζετε τα καρύδια και τη κουβερτούρα και ανακατώνετε  να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα σφίξει.
  4. Στρώνετε  μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος  και βάζετε  κουταλιές από το μείγμα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  στον αέρα για 12′.