Πολύ τραγανά και ευωδιαστά πασχαλινά κουλουράκια.
Χρόνος προετοιμασίας 30′
Χρόνος ψησίματος 20′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 1 κούπα φυτικό λίπος (μινερβίνη)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
- 4 -4 1/2 κούπες αλεύρι (ή 3 κούπες που φουσκώνει μόνο του και 1 κούπα απλό και δε βάζουμε baking powder)
- 1 1/2 κ.γ baking powder
- μια πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες -ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το φυτικό λίπος,τη ζάχαρη και τα αυγά 3′.
- Μετά βάζουμε χυμό ή γάλα ,βανίλιες,ξύσμα και το αλεύρι σε 3 δόσεις. Έπειτα από τη πρώτη δόση καλό είναι να συνεχίσετε το δούλεμα της ζύμης είτε με το χέρι είτε με τα ζυμωτήρια του μίξερ.Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε και επιπλέον αλεύρι. Η ζύμη δε πρέπει να κολλάει στα χέρια .
- Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα κουλουράκια , τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος,τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά .Γίνονται 2 λαμαρίνες. Φουσκώνουν αρκετά.
Συνήθως στη μισή ζύμη βάζω 1/2 κούπα τρούφα και έτσι τα κάνω μισά σκέτα και μισά με τρούφα. Μπορείτε επίσης να τα κάνετε μπαλάκια ,να κάνετε με το δάχτυλο σας ένα βαθούλωμα και να βάλετε 1/2 κ.γ από όποια μαρμελάδα θέλετε.