Πάβλοβα με φράουλες

pavloba

Μια τούρτα που ικανοποιεί και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση και είναι χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας    20’

Χρόνος ψησίματος   3 ώρες

Βαθμός δυσκολίας  ++

Υλικά

Μαρέγκα

  • 180 γρ. ασπράδια
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη   χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 βανίλια   χωρίς γλουτένη (gluten free)

Σαντιγύ

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη (gluten free)

Σάλτσα φράουλα

  • 300 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 κσ. κονιάκ χωρίς γλουτένη (gluten free)

Στόλισμα

  • 500 γρ. φράουλες
  • Αμύγδαλο καβουρντισμένο
  • Εκτέλεση
    1. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα από την προηγούμενη μέρα γιατί θέλει πολλές ώρες ψήσιμο.
    2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε 10’ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
    3. Σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε την άχνη ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.Προσθέτουμε και τη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού ,αν θέλουμε και τα δύο.
    4. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και κάνουμε μια φωλιά από μαρέγκα 26-28 εκ.Όταν λέμε φωλιά εννοούμε οι άκρες να είναι πιο ψηλές από το κέντρο του κύκλου.Αυτό το κάνουμε με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι.
    5. Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 3 ώρες και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο αφού τον κλείσουμε.
    6. Την ίδια μέρα ετοιμάζουμε και τη σάλτσα φράουλας με τον ακόλουθο τρόπο.
    7. Αλέθουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την άχνη και τις βράζουμε 7-8 ‘.Τις ξαφρίζουμε και βάζουμε το κονιάκ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε ένα βάζο και τη διατηρούμε έως μία εβδομάδα στο ψυγείο.
    8. Την επόμενη μέρα λίγη  ώρα πρίν σερβίρουμε το γλυκό χτυπάμε την κρέμα γάλακκτος με την άχνη σε σαντιγύ και γεμίζουμε με αυτή τη μαρέγκα μας.
    9. Από πάνω στολίζουμε με τις φράουλες που τις έχουμε βουτήξει στη σάλτσα για να γυαλίσουν .Ρίχνουμε και λίγη σάλτσα πάνω στις φράουλες και αμύγδαλο καβουρντισμένο.Την υπόλοιπη σάλτσα την χρησιμοποιούμε για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του.

0 comments on “Πάβλοβα με φράουλεςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση