Καζάν ντιπί

kazan dipi

Ένα φανταστικό γλυκό με ελάχιστα υλικά ,αλλά με απίθανη γεύση .Γίνεται με ρυζάλευρο και είναι χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας   5′

Χρόνος μαγειρέματος   25′

Βαθμός δυσκολίας      ++

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα  3,5%
  • 160 γρ. ρυζάλευρο   χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ζάχαρη   άχνη χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 βανίλια   χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το γάλα,το ρυζάλευρο,τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατώνετε καλά.Ανάβετε το μάτι και βράζετε το μείγμα 2′ ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και όταν βράζει.
  2. Αλείφετε  με βούτυρο  ένα πυρέξ 26 εκ. ή  κάποιο μακρόστενο σκεύος  και πασπαλίζετε με  την άχνη  όλο τον πάτο του σκεύους.Από πάνω ρίχνετε το μείγμα.
  3. Ανάβετε το μεγάλο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και βάζετε το σκεύος επάνω και το γυρνάτε συχνά περίπου 15′ μέχρι να γίνει ο πάτος σκούρα  καραμέλα.Το πυρέξ βοηθάει να ελέγχουμε να είναι ομοιόμορφο το χρώμα.