Ένα νοστιμότατο και πολύ αφράτο κέικ χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά .
Χρόνος προετοιμασίας 15′
Χρόνος ψησίματος 60′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 230 βούτυρο ή μαργαρίνη (ή μισό μισό) μαλακωμένο
- 2 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1/2 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη (gluten free)
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- 5 αυγά
- 1 βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free) – ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα- ένα .
- Τέλος εναλλάξ το χυμό με το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά το ξύσμα με τη βανίλια.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25 x 13 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60′.