Κέικ πορτοκαλιού

keik portokali

Ένα νοστιμότατο και πολύ αφράτο κέικ χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά .

Χρόνος προετοιμασίας   15′

Χρόνος ψησίματος     60′

Βαθμός δυσκολίας     +

Υλικά

  • 230   βούτυρο ή μαργαρίνη (ή μισό μισό) μαλακωμένο
  • 2  3/4  κούπας  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του   χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1/2  κ.γ baking powder   χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1  1/4  κούπας ζάχαρη
  • 2/3  κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 5  αυγά
  • 1  βανίλια χωρίς γλουτένη (gluten free)  –  ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε  στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε τα αυγά ένα- ένα .
  3. Τέλος εναλλάξ το χυμό με το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά το ξύσμα με τη βανίλια.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα  25 x 13 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60′.