Ένα πολύ νόστιμο και πρωτότυπο κέικ ,με αφράτο λουκούμι τριαντάφυλλο και τραγανό αμύγδαλο.
Χρόνος προετοιμασίας 15′
Χρόνος ψησίματος 45′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 200 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
- 175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft μαλακωμένο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 40 γρ. αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα χοντροκομμένα
- 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λουκούμια κομματάκια και τα πασπαλίζουμε με άχνη για να μη κολλάνε μεταξύ τους.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και 1 κουταλιά από το αλεύρι για να μη κόψει το μείγμα .
- Σταματάμε το χτύπημα και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε τη βανίλια και τα μισά λουκούμια. Ανακατώνουμε απαλά το μείγμα.
- Βάζουμε σε 22 εκ. ταψί ή σε 20 εκ. τετράγωνο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τη βάση και τις πλευρές.
- Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα λουκούμια και τα αμύγδαλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40-45′ να ροδίσει καλά.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.
Αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ μας χωρίς γλουτένη προσθέτουμε 1 ακόμη αυγό και φροντίζουμε το αλεύρι,η βανίλια ,τα λουκούμια ,το βούτυρο και η άχνη που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι χωρίς γλουτένη.