Κέικ με λουκούμια και αμύγδαλα

keik me loukoumia

Ένα πολύ νόστιμο και πρωτότυπο κέικ ,με αφράτο λουκούμι τριαντάφυλλο και τραγανό αμύγδαλο.

Χρόνος προετοιμασίας 15′

Χρόνος ψησίματος 45′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 200 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
  • 175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft  μαλακωμένο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 40 γρ. αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκούμια κομματάκια και τα πασπαλίζουμε  με άχνη για να μη κολλάνε μεταξύ τους.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και 1 κουταλιά  από  το αλεύρι για να μη κόψει το μείγμα .
  3. Σταματάμε  το χτύπημα και κοσκινίζουμε  το αλεύρι μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε  τη βανίλια και τα μισά λουκούμια. Ανακατώνουμε απαλά το μείγμα.
  4. Βάζουμε σε 22 εκ. ταψί ή σε 20 εκ. τετράγωνο στρωμένο  με χαρτί ψησίματος και τη βάση και τις πλευρές.
  5. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα λουκούμια  και τα αμύγδαλα  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40-45′ να ροδίσει καλά.
  6. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.

Αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ μας χωρίς γλουτένη προσθέτουμε 1 ακόμη αυγό και φροντίζουμε το αλεύρι,η βανίλια ,τα λουκούμια ,το βούτυρο και η άχνη που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι χωρίς γλουτένη.