Macaroons με καρύδα και chocolate chips χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά
Χρόνος προετοιμασίας 15′
Χρόνος ψησίματος 20′
Βαθμός δυσκολίας +
Υλικά
- 3 ασπράδια
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 3 κούπες καρύδα (270 γρ)
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (190 γρ) χωρίς γλουτένη (gluten free)
Εκτέλεση
- Χτυπάς τα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ μέχρι να αρχίσουν να στέκονται.
- Ρίχνεις σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
- Μεταφέρεις τη μαρέγκα σε ένα μεγαλύτερο μπολ και ρίχνεις την καρύδα και τις σταγόνες σε δύο δόσεις. Ανακατεύεις καλά.
- Με υγρά χέρια κάνεις μπαλάκια και τα βάζεις σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20′ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Γίνονται 2 ταψιά 50 macaroons