Macaroons με καρύδα

macaroons karida

Macaroons με καρύδα και chocolate chips χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά

Χρόνος προετοιμασίας 15′

Χρόνος ψησίματος 20′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

  • 3 ασπράδια
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 κούπες καρύδα (270 γρ)
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (190 γρ) χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάς τα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ μέχρι να αρχίσουν να στέκονται.
  2. Ρίχνεις σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
  3. Μεταφέρεις τη μαρέγκα σε ένα μεγαλύτερο μπολ και ρίχνεις την καρύδα και τις σταγόνες σε δύο δόσεις. Ανακατεύεις καλά.
  4. Με υγρά χέρια κάνεις μπαλάκια και τα βάζεις σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20′ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Γίνονται 2 ταψιά    50 macaroons