Donuts

donuts gluten free

Donuts χωρίς γλουτένη αλλά με φοβερή γεύση

Χρόνος προετοιμασίας    2 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος     20′

Βαθμός δυσκολίας      +++

Υλικά

  • 1  1/2 κούπα αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη (gluten free) (180 γρ.)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη (gluten free) (125 γρ.)
  • 3/4 κούπας νερό χλιαρό (175 γρ.)
  • 1/4 κούπας γάλα  χλιαρό (75 γρ.)
  • 1 αυγό
  • 1/2 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
  • 1 βανίλια  χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 κ.γ baking powder χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 φακελάκι μαγιά (10 γρ. ) χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Ανακατώνεις στο μπολ  του μίξερ τα αλεύρια  ,το baking powder και τη μαγιά.
  2. Σε ένα μπολ βάζεις το νερό ,το γάλα ,το αυγό ,τη ζάχαρη ,το χυμό ,το ξύσμα και τη βανίλια .Τα ανακατώνεις καλά με ένα σύρμα.
  3. Τα ρίχνεις στο μίξερ και τα χτυπάς με το εξάρτημα για τις ζύμες για 2-3 μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.
  4. Βάζεις τη ζύμη σε ένα μπολ και το σκεπάζεις με χαρτί ψησίματος και μία υγρή πετσέτα . Έχεις ζεστάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς και τον έχεις σβήσει.Αφήνεις τη ζύμη 1,5 ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Μετά  βουτάς τα χέρια σου σε αλεύρι και  κάνεις 13 μπαλάκια ,τα πλατύνεις στη παλάμη σου και κάνεις μία τρύπα στο κέντρο με το δάχτυλο σου που το έχεις βουτήξει στο αλεύρι για να μη κολλάει.
  6. Τα βάζεις σε ένα δίσκο τα σκεπάζεις και τα αφήνεις να φουσκώσουν για 30′.
  7. Τα τηγανίζεις σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν .Τα βάζεις σε χαρτί κουζίνας και μετά τα βουτάς στη ζάχαρη.

Tips

Αν αντικαταστήσουμε το γάλα που έχει η συνταγή με νερό  τότε έχουμε donuts χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς  διαφορά στη γεύση.