Cheese cake χωρίς ζάχαρη

Cheese cake χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά γι αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους ή γι αυτούς που είναι διαβητικοί .
Cheese cake χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά γι αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους ή γι αυτούς που είναι διαβητικοί .

Χρόνος προετοιμασίας 90′

Χρόνος αναμονής      2  ώρες ( στο ψυγείο)

Βαθμός δυσκολίας       ++

Μέγεθος   24 εκ.

Υλικά

  • 125 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη αλεσμένα (1/2 πακέτο)
  • 3 κ.σ μαργαρίνη λυωμένη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 κ.σ φρουκτόζη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτί ζελέ κεράσι light
  • 250 γρ μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζεις το ζελέ  σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού  αλλά βάζοντας 1 κούπα βραστό  νερό  και 1 κούπα παγωμένο και το αφήνεις να κρυώσει όχι όμως στο ψυγείο ,περίπου 30′.
  2. Ανακατεύεις τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.Βάζεις το μείγμα σε μία ταρτιέρα γυάλινη 24 εκ. και το πατάς με το χέρι σου  για να γίνει η βάση.Την βάζεις στο ψυγείο  για μέχρι να ετοιμάσεις τη κρέμα .
  3. Χτυπάς με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη φρουκτόζη,το χυμό και τη βανίλια για να αφρατέψουν. Μετά προσθέτεται το γιαούρτι και χτυπάς να ενωθούν.Βάζεις τα 3/4 από το κρύο ζελέ και ανακατώνεις να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Ρίχνεις το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και το αφήνεις στο ψυγείο για να σφίξει για 30′.
  4. Το υπόλοιπο 1/4 του ζελέ το ανακατώνεις με τη μαρμελάδα και το στρώνεις πάνω από τη κρέμα .Αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον για  2 ώρες.

Tips

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλη γεύση ζελέ  βάζοντας και την αντίστοιχη μαρμελάδα.