Χαλβάς με πολέντα

Χαλβάς από πολέντα με περγαμόντο γλυκό και αμύγδαλα  (χωρίς γλουτένη)χαλβας 005

Χρόνος προετοιμασίας  10′

Χρόνος μαγειρέματος     20′

Βαθμός δυσκολίας             +

Υλικά

  • 2 κούπες πολέντα
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. αλεύρι (χωρίς γλουτένη)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 41/2- 5 κούπες νερό (ανάλογα πόσο μαλακό τον θέλεις)
  • 1 ξύλο κανέλας ,2-3 καρφάκια γαρύφαλλο και μια φλούδα λεμόνι
  • 2/3 κούπας περγαμόντο γλυκό κομματάκια
  • 2/3 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη,το νερό,την κανέλα,τα γαρύφαλλα και τη φλούδα να βράσουν 5′.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε  το λάδι,τη πολέντα και το αλεύρι και καβουρντίζετε σε μέτρια φωτιά  μέχρι να έχετε  το καστανό χρώμα που θέλετε.
  3. Ρίχνετε  προσεχτικά το σιρόπι και ανακατεύετε  μέχρι να πήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Βγάζετε  από τη φωτιά και αφήνετε  να κρυώσει σκεπασμένο με πετσέτα να φουσκώσει.

Tips

Μπορείτε  να βάλετε ότι γλυκό του κουταλιού θέλετε ή κόντιτα ή σταφίδες.Αν θέλετε μπορείτε  να αντικαταστήσετε  ένα μέρος από το σιρόπι, με σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού που βάλατε κομματάκια.Το αλεύρι το βάζουμε για να πάρει χρώμα ο χαλβάς.