Τούρτα με μαρέγκες και φρούτα

maregkes fraula vatomoura

Μαρέγκες με γκανάς, φράουλες και βατόμουρα (χωρίς γλουτένη).

24 μαρέγκες

Xρόνος προετοιμασίας 20΄
Χρόνος ψησίματος 60΄
Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

ΜΑΡΕΓΚΕΣ

  • 2 ασπράδια
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ κούπας ζάχαρη
  • 1  βανίλια  χωρίς γλουτένη(gluten free)

ΓΚΑΝΑΣ

  • 200 γρ κουβερτούρα χωρίς γλουτένη(gluten free)
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% χωρίς γλουτένη(gluten free)
  • Φρέσκα φρούτα ή διάφορα γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε με μίξερ τα ασπράδια με το χυμό μέχρι να αρχίσουν να στέκονται. Βάλτε σε δόσεις τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.
  2. Βάλτε σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί ρηχό και κάντε μικρούς κύκλους από μαρέγκα 5 εκ. Γίνονται 24 κύκλοι και 2 ταψιά.
  3. Ψήστε στον αέρα στους 110 ο για 60. Αφήστε να κρυώσουν στο φούρνο.
  4. Σπάστε την κουβερτούρα κομματάκια. Ζεστάνετε την κρέμα μέχρι το σημείο βρασμού και ρίξτε την πάνω από την κουβερτούρα. Αφήστε 5΄και μετά ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί. Αφήστε να κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο.
  5. Βάλτε τη γκανάς σε κορνέ με μύτη αστέρι και βάλε πάνω σ’ενα δίσκο μαρέγκας μία ποσότητα. Από πάνω μερικά φρούτα ή γλυκά του κουταλιού . Τα δισκάκια μαρέγκας τα βάζουμε δυο δυο.

Καλό είναι να ετοιμάσετε τις μαρέγκες με τη γκανάς νωρίτερα και τελευταία στιγμή να βάλετε τα φρούτα, για να μη νοτίσουν οι μαρέγκες.
Αν δε σας αρέσουν τα φρούτα μπορείτε να τα παραλείψετε.

Tips

Αν αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με κρέμα καρύδας τότε το γλυκό μας γίνεται χωρίς γαλακτοκομικά.

Ετοιμάζουμε τις μαρέγκες και τη γκανάς  και τις βάζουμε σε ένα  μπολ . Τις στολίζουμε με ροζέτες από σαντιγύ  σοκολατένια (δες προφιτερόλ) και φρέσκες φράουλες και βατόμουρα .Έτσι έχουμε ένα πολύ εντυπωσιακό και με εκπληκτική γεύση γλυκό.