Κουλουράκια με μαρμελάδα

koulourakia marmelada gluten gree

Κουλουράκια με μαρμελάδα βερίκοκο (χωρίς γλουτένη)

Χρόνος προετοιμασίας    30′

Χρόνος ψησίματος    40′

Βαθμός δυσκολίας     ++

60 κουλουράκια

Υλικά

  • 1 βιτάμ τετράγωνο παρά  ένα δάχτυλο σε θερμακρασία δωματίου(225 γρ.)
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη (220 γρ.)
  • 2 αυγά  + 1 για άλειμμα
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη (gluten free)  (500 γρ.)
  • 3 κ.γ. ξανθανικό κόμμι
  • 3 κ.γ.baking powder χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 4  κ.σ. χυμό πορτοκάλι  ή γάλα
  • μια πρέζα άλατι
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • μαρμελάδα ή τριμμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το βιτάμ ,το σπορέλαιο ,τη ζάχαρη και τα αυγά  για 4′ στο μίξερ.
  2. Ανακατώνετε το αλεύρι κοσκινισμένο , το baking powder ,το ξανθανικό κόμμι και το αλάτι.
  3. Βάζετε στο μίξερ εναλλάξ τον χυμό και το μείγμα με το αλεύρι.Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια.
  4. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με χαρτί ψησίματος .Κάνετε μπαλάκια και τα πατάτε με τον αντίχειρα για να γίνει ένα βαθούλωμα. Εκεί βάζετε από 1/2 κ.γ. μαρμελάδα βερίκοκο ή όποια γεύση θέλετε.
  5. Αλείφετε με  αυγό και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 40′ μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Μπορείτε να κάνεις μισά με μαρμελάδα και μισά με τριμμένη κουβερτούρα. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλετε.