Αλμυρά ατομικά κέικ

kekakia 001

Ένα πολύ νόστιμο σνάκ με γεύση πίτσας για μικρούς και μεγάλους χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας  10’

Χρόνος ψησίματος  30-50’

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 400 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • ¾ κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 4 φέτες γαλοπούλα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

    1. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα αυγά,το γιαούρτι και το σπορέλαιο και τα χτυπάμε με το σύρμα να ανακατευτούν καλά.μετά βάζουμε τα τριμμένα τυριά,τις πιπεριές,τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη,το πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
    2. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις 50’ μέχρι να ροδίσει καλά.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμες για cup cakes . Θα γίνουν 24 μικρά κεκάκια και θα τα ψήσουμε 30’ . Αυτά μπορούμε να τα κάνουμε για παιδικό πάρτυ.